Klasik gitar, gitar türlerinin atasıdır. Dünyada ve Türkiye’de birçok gitar otoritesi gitara; klasik gitarla, klasik gitar müziği eğitimiyle başlamayı tavsiye eder. Bunun birçok nedeni vardır. Bu nedenlerden bir kısmını özetlersek; Klasik gitar eğitimine yönelik dünyada birçok görsel ve yazılı metot bulunmaktadır.Bu metotların birçoğunda müzik teorisi ve pratik birarada anlatılmıştır. İyi bir enstrüman icracısı olmak, ilk önce bilgiyi doğru ve eksiksiz almaktan geçer.

 

Klasik gitar, çalım teknikleri bakımından en zengin enstrümandır. Klasik gitar müziğinde kullanılan tekniklerin birçoğu akustik(çelik telli) gitar, elektrogitar, bas gitar ve Flamenko gitar branşlarında da kullanılmaktadır. Klasik gitar müziğinde teknolojik (elektronik) bir desteğe ihtiyaç yoktur, bu yüzden icracıda çalınan eserler ve etüdler için kusursuzluk ve yorum çok önemlidir. Klasik gitar müziğinde tuşesini(çalım kalitesini) ve yorumunu geliştiren gitaristler diğer tüm gitar branşlarında kaliteli tuşeyide yakalayabilirler. Dünyada ve ülkemizde birçok pop, flamenko, rock ve jazz elektrobas gitaristi gitara, klasik gitarla başlamıştır.

 

Birçok klasik gitar müziği eseri solo olarak bestelenmiştir. Klasik gitar tek başına bir orkestradır ve başka bir enstrümana ihtiyaç olmaksızın çalınabilir. Enstrüman fiyatlarının uygunluğu, taşınabilirliği ve birçok müzik tarzına uygunluğu da klasik gitarı tüm dünyada ençok tercih edilen enstrüman yapmıştır.

 

Klasik gitar müziği çok sesli bir müzik türüdür ve birçok klasik gitar üstadı için klasik gitar fakirin piyanosudur. Klasik gitar müziğinde eserlerin birçoğunda bas partisyon, melodi(solo), arpej ve ritim bir arada bestelenmiştir. Ülkemizde birçok klasik gitar virtiözü türkülerimizi, klasik Türk musikisinden eserleri klasik gitara uyarlayarak çok sesli icra etmişlerdir. Klasik gitar müziğinin mantığını kavrayan birçok öğrencimiz de türküleri, klasik Türk musikisieserlerini, pop ve rock müziği eserlerini kendi yorumlarıyla düzenleyerek çok sesli hale getirebilmişlerdir. Dershanemiz öğretmenlerinin en büyük amacı da, yetiştirdiğimiz öğrencilerimizin enstrümanlarında en üst seviyeye ulaşarak, müzik dünyasına kalıcı eserler bırakmalarını sağlatabilmektir.

 

Klasik gitar çok kullanılan bir enstrüman olması sebeiyle dünyada ve ülkemizde sayısız metot hazırlanmıştır. Bu da yeni başlangıç yapan öğrencilerde metot almakta karar verme güçlüğüne sebep olmuştur Dershanemizde verilenklasik gitar eğitimlerinde kullanılan metot dershanemize özgüdür. Dershanemiz de klasik gitar eğitiminde kullanılan metot, öğretmenlerimizin bir araya gelerek ortaklaşa derledikleri etüd, egzersiz ve klasik gitar müziğieserlerinden oluşturulan bir metotdur. Eğitimde dikkat edilmesi gereken kriterler, eğitmenlik yapan kişinin tecrübesi, birikimi ve bu birikimlerini her öğrencinin kişisel yapısına göre aktarım şeklidir. Her öğrencinin kişisel becerisi, algılaması farklıdır ve bu nedenle müzik eğitimi her kişiye farklı yaklaşımlarla ve metotlarla verilmelidir.

 

Kursumuz her yıl sonunda, öğrencilerimizin topluluk önünde müzik icra edebilme yeteneklerini geliştirmek için Ankara’nın büyük konser salonlarında konserler düzenlemektedir. Bu konserlerde  tüm branş öğrencilerine bireysel ve orkestra performanslarını sergileme imkanı verilmektedir. Klasik gitar kursu öğrencilerimizi de öğretmenlerimiz, diğer branşlardaki ( Keman, flüt, klarnet, saksafon, v.b.) öğrencilerimizle provalar yaptırarak konserlerimize hazırlamaktadırlar.

 

Klasik gitar dersleri özel(bire-bir) veya grup dersi eğitim modelleriyle uygulanmaktadır. Özel derslerimiz haftada 1 gün 1 saat ayda 4 saat, grup derslerimiz haftada 1 gün 2 saat ayda 8 saat 8 kişilik gruplar halinde işlenmektedir.

 

Derslerimiz ile ilgili detaylı bilgi için 0 312 4199295 numaralı telefondan SEM Müzik Kursu öğrenci işlerimize ulaşabilirsiniz.

Yazar Hakkında

İlgili Yazılar

Yorum Yazın

Email adresiniz yayınlanmayacak.