Ud Kursu

 


Ud
enstrümanı Klasik Türk Musikisinin en önemli sazlarından biridir. Perdesiz bir enstrüman olan uda başlayan öğrencilerin notalar üzerinde hakimiyet kurmaları sabır ve dersler haricinde evlerinde yapacakları düzenli etütlerle sağlanacaktır.

 

Her enstrümanda olduğu gibi ud eğitiminde de öğretmenlerimizin öğrenciden beklentisi; enstrüman çalma isteği, sabır ve evde yapacağınız etütlerdir.

 

Başlangıç seviyesinden ileri seviyelere kadar verdiğimiz ud dersleri birebir veya grup dersi şeklindedir.

 

Derslerimizde enstrüman eğitimi, nota eğitimi, Klasik Türk Musikisi nazariyatı ve usullerinin öğrenimi birlikte ilerler. Bu çalışmaların ağırlıkları enstrüman öğrenimindeki gereksinimlere ve programa göre değişir.

 

Ud Eğitimine, enstrümanın tanınması, temel müzik bilgilerinin öğrenimi, nota öğrenimi ve bona (nota okuma) etütleriyle ilk nazâriyat bilgileri verilerek başlanır. Ardından enstümanı tutuş ve duruş, mızrap çalışmaları, parmak baskısı çalışmalarıyla öğrenci etüd çalımına hazır hale getirilir.

 

Sonrasında küçük küçük etüd ve çeşitli formlarda Türk müziği eserleriyle bir repertuar çalışmasına başlanacaktır. Bunlar, kolaydan zora doğru bir gelişim göstermekle birlikte; her öğrencinin algı ve kabiliyet düzeyine göre eğitmenimiz tarafından öngörülen bir sıra ve kompozisyonda sunulmaktadır. Eser çalışmalarına paralel olarak makam bilgisi, solfej, usul çalışmaları ağırlık kazanır. Eğitimdeki ana eksen eser çalışmalarıdır ve diğer çalışmalar bu eksenin etrafına yerleşir. Öğrencinin hedefi ve isteği doğrultusunda farklı çalışma tarzları ve programlar uygulanabilir.

 

Eğitim ne hızda ilerleyeceği ise öğrenciye bağlıdır. Çok zevkli bir uğraş olan ud ögrenimi aynı zamanda ciddi çaba ister. Öğrencinin isteği, yeteneği, çalışması eğitimin süresini etkileyen faktörlerdendir. Ortalama olarak 3 ay gibi bir süre de öğrenci birkaç basit parçayı icra edebilecek duruma gelir.

 

Her yaştan insan enstrüman eğitimi alabilir. Enstrüman eğitimine küçük yaşlarda başlamak elbette kas yapılarının işlenmesi ve algılama rahatlığı sebebiyle tavsiye edilmektedir  lakin yaşı ne olursa olsun herkes yeterli çalışmayı gösterdiği takdirde enstrüman çalmanın zevkine erişebilirler.

 

Kursumuz her yıl sonunda, öğrencilerimizin topluluk önünde müzik icra edebilme yeteneklerini geliştirmek için, Ankara’nın büyük konser salonlarında konserler düzenlemektedir. Bu konserlerde  tüm branş öğrencilerine bireysel ve orkestra performanslarını sergileme imkanı verilmektedir. Ud kursu öğrencilerimizi de öğretmenlerimiz, diğer branşlardaki ( Keman, klarnet, perküsyongitar, v.b.) öğrencilerimizle provalar yaptırarak konserlerimize hazırlamaktadırlar.

 

Dersler özel(bire-bir) veya grup dersi eğitim modelleriyle uygulanmaktadır. Özel derslerimiz haftada 1 gün 1 saat ayda 4 saat, grup derslerimiz haftada 1 gün 2 saat ayda 8 saat 8 kişilik gruplar halinde işlenmektedir.

 

Derslerimiz ile ilgili detaylı bilgi için 0 312 4199295 numaralı telefondan SEM Müzik Kursu öğrenci işlerimize ulaşabilirsiniz.

Yazar Hakkında

İlgili Yazılar

Yorum Yazın

Email adresiniz yayınlanmayacak.